Hem » Partinytt » Utmaningen

Utmaningen

image_pdfimage_print

I ett ryck av övermodighet ansåg undertecknad att rekryteringen av kandidater på hemmaplan hade gått över förväntan.

Då jag inte hade koll på hur andra kommuner låg till så anordnade jag en inofficiell Facebook utmaning. antalet medlemmar idag/ SCB:s befolkningsmängd(nov)= resultatet.

Då SD Strängnäs kommunförening nästan har dubblat antalet medlemmar på 1 år så lade jag gladeligen ut våra siffror, som strax understeg 0,40 %.

Det tog inte många minuter innan den siffran blev slagen av den ena kommunföreningen efter den andra.:)

Men till toppen tog sig SD Sölvesborg med 0,98 %!

Nyfiken som jag är bestämde jag mig för att kolla vad de gjort får att nå dit.

Efter ett mycket trevligt samtal med Gruppledare och Ordförande Margareta Forslund så fick jag lite ledtrådar som kan vara till tips för oss andra.

  • Istället för en lokal avsides nere i en källare där ingen någonsin kommer hitta till, hade man väntat in rätt lokal, mitt i stadskärnan, väl synlig för alla och inbjudande.
  • Varje vecka försöker man ha öppna möten, där det är väl synligt att SD har öppet hus
  • Den skånska varianten av att bli medlem (Vinnande laget) ligger lätt tillgängligt att fylla i på plats. Föreningen ombesörjer sedan att den kommer till rätt instans.
  • Det nog viktigaste som berättades var att i lokalen hade man avgränsat en yta för barnen, ett lekrum kort och gott. Just personer i åldern 25-45 år är det underskott på i partiet så att kunna engagera sig men kunna ta med barnen är en genial lösning.

Men nu är frågan till er andra.

Skall vi verkligen acceptera att bara för att Partiledaren är boende i Sölvesborg att de skall få stoltsera med att vara Vinnare?

Med vänlig hälsning
Stefan Jakobsson
Riksdagsledamot och fuskande skribent