Hem » Nyheter » Det är dags att agera nu innan det är försent

Det är dags att agera nu innan det är försent

image_pdfimage_print

Än en gång har Europa drabbats av ett fruktansvärt terrordåd. Denna gång i franska Nice, där i skrivande stund 84 människor – varav många barn – har mördats och fler än tvåhundra har skadats. För ett femtiotal skadade är tillståndet dessutom kritiskt.

Hade jag haft lätt för att gråta hade jag gjort precis det. Men det har jag inte. I stället är det känslor av avsky som fyller mig när jag ser bilderna på de döda människorna; det vill säga avsky för den gärningsman som valt att utföra ett terrordåd som detta. Men jag fylls också av sorg; en sorg för alla oskyldiga människor, vars liv har avslutats under så vidriga former.

Vad gäller skulden för terrordådet, så ligger den naturligtvis primärt hos gärningsmannen. Den står dock också att finna i det ideologiska tankegods som legat till grund för uppsåtet bakom handlingen. Och efter en rad av liknande terrordåd de senaste åren, bland annat i Paris och Bryssel, så är det tyvärr bara att konstatera att en ny totalitär ideologi har fått fäste i Europa. Denna ideologi, som går under namnet islam(ism) och troligtvis även ligger till grund för terrordådet i Nice, är antidemokratisk, våldsförespråkande och imperialistisk. Målet är att tvinga hela världen till underkastelse, oavsett medel. Likheterna med nationalsocialismen och kommunismen är med andra ord slående.

Slutligen ligger också en stor del av skulden hos de människor som skapat det mångkulturella samhället och öppnat upp våra gränser för en allt mer okontrollerad massinvandring.

Det går inte längre att blunda och hoppas att situationen ska lösa sig av sig självt. Det krävs handling.

För det första måste gränskontrollerna återupprättas igen och giltiga ID-handlingar krävas vid inresa. Och i samband med det måste även Sverigedemokraternas nollvision för asylmottagande bli verklighet. Detta skulle effektivisera den internationella flyktinghjälpen och minimera risken för att ännu fler islamister tar sig in i Sverige. Det är ju även uppenbart att vi i dagsläget inte klarar av att vare sig assimilera, eller integrera, den stora mängd människor som redan kommit till Sverige de senaste åren. På sikt riskerar dessutom en fortsatt massinvandring att göra svenskarna till en minoritet i sitt eget land.

För det andra måste det splittrande och segregerande mångkulturella samhället nedmonteras med omedelbar verkan, eftersom att det uppenbart inte fungerar. I stället måste vi alla enas kring en stark svensk kultur, som vilar på demokratisk grund, med allt vad det innebär.

För det tredje måste vi öka återvandringen av asylsökande som saknar asylskäl och av dem som vägrar rätta sig efter de lagar, regler och normer som gäller här. Den som misstänks för delaktighet i terrorverksamhet ska gripas, lagföras och om möjligt utvisas.

För det fjärde måste vi inse att islam(ismen) inte är en religion som andra och göra allt vad vi kan för att motverka en fortsatt islamisering av Sverige. Islamistiska skurkstater som Saudiarabien ska t ex inte tillåtas finansiera moskéer i Sverige. Religiösa friskolor som verkar segregerande ska förbjudas. Könssegregerad simundervisning och ritualslaktat kött i våra skolor ska inte längre vara tillåtet. Och så vidare.

Precis som Jimmie Åkesson redan har konstaterat är Europas nationer och hela vår civilisation under attack. Och det är dags att agera innan det är försent.

Richard Jomshof, partisekreterare Sverigedemokraterna