Nyheter Jimmie valkampanj

Publicerad den 03/09/2014 | av Gabriella Hedarv

Åkesson kommenterar S-manifest: ”Tomma löften till pensionärerna”

Publicerad: 15:19 03/09/2014

På tisdagen släppte Socialdemokraterna sitt valmanifest, Kära framtid. Manifestet består av fyra delar dä man avhandlar jobben, skolan, välfärden, och något man kallar ”en rättvis värld”. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är kritisk till valmanifestet, som han menar inte uppfyller tidigare avgivna vallöften, och som inte heller är finansierat.

Jimmie Åkesson kommenterar:

- Stefan Löfven har gång på gång lovat att ta bort straffbeskattningen av pensionärerna. När valmanifestet presenterats står det klart att man bara tänker ta bort en liten del. Över 75 % av pensionärsskatten tänker man behålla. Det är ett uppenbart svek mot landets pensionärer.

- Jag är oroad över hur Socialdemokraternas skatt på åkerinäringen kommer att slå mot industrin och landsbygd. Hela fyra miljarder vill man lägga på en ny lastbilsskatt vilket kommer att drabba skogsindustrin hårt men även vanliga konsumenter som är de som kommer att få betala notan när priserna för transporter stiger.

- Jag häpnar över att man i valmanifestet överhuvudtaget inte berör kostnaderna och de påfrestningar på samhället som följer av den rekordstora invandringen. Man har lyckats förtränga alla de extra tiotals miljarder som krävs de närmaste åren. Följden av detta är att man har ett valmanifest som inte går ihop.


Om författaren

Gabriella Hedarv

Biträdande redaktör. Språk- och litteraturvetare med fil.kand från Lunds universitet.Kommentarer är stängda

Tillbaka till början ↑

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann